Arctic Machine Oy panostaa liikennealan digitalisaatioon

Arctic Machine Oy panostaa liikennealan digitalisaatioon ostamalla enemmistöosuuden Infotripla Oy:stä

Arctic Machine Oy on ostanut 70% osuuden Infotripla Oy:stä. Myyjänä ovat yhtiön perustajat ja omistajat Juha Laakso ja Kimmo Ylisiurunen, jotka jatkavat yrityksen johdossa ja vähemmistöomistajina.

”Arctic Machinen strategiana on olla aktiivinen toimija liikenteen ja infrastruktuurin digitalisaatiokehityksessä. Yrityskauppa laajentaa yrityksen nykyistä iROAD telematiikka tuoteperhettä monipuolisilla pilvipalveluratkaisuilla. Tavoitteidemme toteuttamiseksi Infotriplan pitkä kokemus toimialalta sekä osaava henkilöstö täydentää erinomaisesti nykyistä tuotetarjontaamme.” toteaa Arctic Machinen toimitusjohtaja Juha Jääskelä.

”Arctic Machinen vahva tienhoidon osaaminen ja kansainvälinen verkosto tuo Infotriplalle erinomaisen uuden kanavan hyödyntää yrityksen osaamista, palveluita ja digitaalista palvelualustaa niin kotimaan kuin kansainvälisenkin liikenneinformaatiomarkkinan ytimessä. Vahvistaen samalla rooliamme nykyisessäkin asiakaskunnassa.” jatkaa Infotriplan toimitusjohtaja Kimmo Ylisiurunen.

Liikenne, liikkumisen digitaalisuus ja palveluistuminen avaa erittäin mielenkiintoisen mahdollisuuden Arctic Machinelle ja Infotriplalle tuoda nykyisille ja uusille asiakkaille yhä korkealuokkaisempia innovaatioita heidän toiminnan tehostamiseksi ja asiakkaiden palvelemiseksi. Data ja tieto ovat yhä suuremmassa roolissa ratkottaessa liikkumisen murroksen haasteita - niin älykkäiden kaupunkien, tienhoidon kun tulevaisuuden autonomisen liikenteenkin saralla.

Kaupan seurauksena Infotripla jatkaa itsenäisenä yhtiönä eikä kaupalla ole vaikutusta yrityksen henkilöstöön tai asiakkaisiin.

Arctic Machine Oy on suomalainen perheyhtiö, joka on yksi Euroopan johtavia tienhoitoratkaisuiden toimittajia. Yhtiön tuotteita käytetään myös vaativissa lentokenttä olosuhteissa. Konsernin liikevaihto on 15 miljoonaa euroa ja liikevaihdosta yli 60% tulee viennistä ja ulkomaantoiminnoista. Yhtiöllä on jälleenmyyjät Pohjoismaissa, Baltian maissa ja neljässä IVY maassa. Venäjällä yhtiön jälleenmyyjänä toimii oma tytäryhtiö.

Infotripla Oy on suomalainen, liikenteen digitalisaation ja liikkumista tukevien palveluiden ja järjestelmien vahva edelläkävijä. Infotriplan ratkaisujen ydin on liikenteen tilannekuva, Smart City ja Smart Mobility -tuotteet, liikenteen data- ja analytiikkatuotteet sekä niitä tukevat asiantuntijapalvelut. Yrityksen asiakkaina ovat virastot ja kaupungit sekä kansainväliset kaupalliset liikenteen palvelu-, navigointi- ja karttayritykset.

Lisätietoja antavat:

Arctic Machine Oy, Toimitusjohtaja Juha Jääskelä, puh. +358 40 547 3699

Infotripla Oy, Toimitusjohtaja Kimmo Ylisiurunen, puh. +358 40 738 8902