Ei pelkkiä "auraajia" - Kone ja metallipalvelu Schroderuksella asiakasta kuunnellaan

Kevät alkaa tulla myös Kainuun seudulle. Tienhoitourakointia on tänä talvena tehty paljon Kone- ja metallipalvelu Schroderuksellakin. Jan Schroderus on pyörittänyt traktoriurakointiin keskittyvää yritystä jo nuoresta lähtien, ja onnistuneesti luotsannut yritystä eteenpäin modernilla asiakaspalveluotteella. Arctic aurat ovat yrityksen luottokumppaneita tiellä kuin tiellä.

Auraaja” on 2020 -luvulla asiakkaan kustannustehokkuuden edistäjä. Kone ja metallipalvelu Schroderuksella ei tuoteta yksittäisiä aurauksia, vaan kokonaisvaltaisia ratkaisuja asiakasta kuunnellen.

Jan Schroderusta haastatellessa huomaa, että yritystä johdetaan kuin mitä tahansa suurta konsernia 2020 -luvulla: asiakaslupaus edellä; Nimittäin urakoinnin parhaita puolia kysyttäessä, vastaus kuuluu seuraavasti: ”Yrityksemme on sellainen, että ensisijaisesti yritetään miettiä asiakkaan näkökulmasta. Mietimme asiakkaan kustannustehokkuutta, ja yritetään miettiä tarjoamaamme palvelua molempien näkökulmasta hyvillä työmenetelmillä. Voidaan palvella asiakkaita ja soveltaa omaa osaamistamme, se tässä työssä on parasta: eli asiakaspalvelu”.

Schroderuksen kanssa jutellessa huomaa, kuinka asiakasnäkökulma on viety arkeen ja käytännön ratkaisuihin. Miten tähän oivallukseen asiakaspalvelun tärkeydestä on tultu, selviää siitä, kuinka yrittäjä muistelee yrityksen alkuaikoja vuodelta 2013. ”Aluksi ei ollut kuin yhdelle koneelle aurareitti. Kalustolla ja työn laadulla yritettiin saada luottoa ja vähitellen alettiinkin saamaan enemmän ja enemmän luottamusta työnjälkeen. Siitä se sitten lähti kasvamaan, kun työ tehtiin hyvin, alettiin haalimaan enemmän aurausurakoitakin”.

Nykyisin yritys hoitaa 2- ja 3 -luokan teitä, metsäautoteitä, kunnan tieverkostoa sekä tuulipuistojen teitä. Tuulipuistoinfra ja tuulipuistourakointi työllistävät kesäisin. ”Uusiutuvaa energiaa siis, siinäkin ollaan mukana.” -toteaa Schroderus pilke silmäkulmassa. Tulevaisuudesta kysyessä puhe hieman vakavoituu, ”Valoisasti katsotaan tulevaisuutta. Toivotaan parasta ja mennään eteenpäin”.

Vaativa työ vaatii luotettavat tekijät

Yrityksellä on käytössä tällä hetkellä neljä AM etuauraa, sivuauroja ja hiekoittimia. ”Valtion teille ei muita kuin AM auroja viitsi laittaa. Se on niin haastava laji, että auralta vaaditaan paljon.” -kuvailee Jan yrityksen päätöksiä käyttää AM laitteita urakoinnissa.

Yritys pyörittää toimintaansa tällä hetkellä neljällä traktorilla ja ”useammalla ukolla, jotka myöskin saavat leipänsä hommasta”. Työntekijöihin kuuluvat myös Janin isä ja veli. Perheestä ja perheen tuesta puhuttaessa on helppo huomata, kuinka tärkeää yrittäjyys ja yhdessä tekemiseen sitoutuminen Schroderuksille on: ”Työ on vaativaa, ja valvottuja öitä on rutkasti takana tässä vaiheessa kevättä”. Jan päättää pohdintansa hyvin tyhjentävään toteamukseen: ”Lunta ei saada lähtemään ylöspäin takaisin taivaalle”. Tottahan se on!


Neljä vinkkiä kustannussäästöihin

Yrityksessä on todettu, että tienhoitokaluston valinnalla on välittömiä, ja erityisesti pitkän aikavälin kustannus – tai oikeammin – säästövaikutuksia. Harkitut kalustovalinnat näkyvät asiakkaalle kustannussäästöinä. Vuosien varrella kertyneen kokemuksen perusteella Schroderus kertoo joitain esimerkkejä:

  • Kun aura on kevyesti työnnettävä, polttoainekulut ovat alhaisempia. ”Se on talvella iso kustannuskysymys.”
  • Alkuaikoina hankittu AM aura on vielä kovassa käytössä, joten laatuun on kannattanut panostaa. "Vanhasta Rouvasta tuli tänä talvena oikein hyvä, kun saatiin uudet tapit. Huoltojen tarve on ollut vähäistä.”
  • Lumivalleja on AM sivuauralla tänäkin talvena satoja kilometrejä leikkaamalla leikattu. ”Jos sitä ei tekisi, tulee keväällä ja kesällä vaan kalliimmaksi lysti sorateiden korjaamisessa.”
  • Turvallisuuteen on äärimmäisen tärkeätä panostaa. ”Mennään turvallisuus edellä, valot ja vilkut päällä, että ei koskaan sattuisi mitään”.


Kiitokset

Suurin kiitos haastaattelusta ja järjestelyistä Jan Schroderukselle perheineen, toivomme yritykselle paljon menestystä jatkossakin!

Tutustu yritykseen lisää: https://www.konejametallipalveluschroderus.fi/ ja laita heidän somet seurantaan Instagramissa @konejametallipalveluschroderus ja Facebookissa @Konejametallipalveluschroderus sekä hashtagilla #kjmps

Juttua varten Schroderuksien luottokuvaaja Janne Tarvainen kutsuttiin paikalle. Kannattaa laittaa myös Jannen Instagram seurantaan: @photography_tarvaine

Muina malleina näet upeita Valtran traktoreita. Valtra juhlii juuri tänä päivänä 70 -vuotista taipalettaan, myös me olemme juhlissa mukana: www.valtralive.com/fi/2021

Tänä vuonna Valtra täyttää 70 vuotta, mutta matka on vasta aluillaan!

Osallistu Valtran lanseeraukseen 16.4., niin näet kaikki uudet vuoden 2021 ja tulevaisuuden tuotteet!

> www.valtralive.com/fi/2021


#cheerstovaltra #valtra70years #valtralaunch2021

Kuvauksiin ”malliksi” saatiin Turun Konekeskukselta uusi MF 8S! Kiitokset myös Turun Konekeskukselle!