Kosketeltavien pintojen puhdistaminen

Tieympäristöjen puhdistaminen lisää tienkäyttäjien turvallisuutta ja liikennetietoisuutta vähentäen onnettomuuksien määrää. Turistit, asukkaat ja heidän lemmikkinsä voivat nauttia puhtaasta ja terveestä kaupunkiympäristöstä, kun kadut ympäristöineen puhdistetaan säännöllisesti ja asianmukaisesti.

Kosketeltavien pintojen puhdistaminen

Kaupunkialueiden tieympäristöjen puhdistuksessa voidaan käyttää tienhoitoautoon tai tienhoitotraktoriin asennettavaa katupesuria. AM SCW katupesuriin soveltuvia puhdistusaineita ovat:

  • pesuaineet,
  • kemikaalit ja
  • desinfiointiaineet

Julkisten paikkojen kosketeltavat pinnat, kuten

  • kaiteet,
  • puistopenkit,
  • ostoskärrykatokset,
  • portaat,
  • sillat,
  • siltojen kaiteet ja
  • bussipysäkit

voidaan pestä pesurin 20 metrin pituisella käsiletkukelalla (lisävaruste).

Teiden ja katujen pinnat puhdistuvat pesurin etupuomin pesusuuttimilla (9 kpl), lisäsuuttimilla ja pesutykillä (yht. 3 kpl), joiden pesukulmaa ja korkeutta voidaan säätää ohjaimella. Pesulaitteistossa on sekä viuhka- että pistesuuttimet. Viuhka- ja pistesuuttimia hallitaan toisistaan riippumatta, mikä mahdollistaa katujen, torialueiden, siltojen, bussikatosten ym. kohteiden painepesun samalla koneyksiköllä. Vuosien tutkimustyöllä on huomattu, että laadukkaan pesutuloksen saavuttamiseksi korkea vesimäärä on kriittisemmän tärkeämpää, kuin korkea vedensyöttöpaine. Käytettäessä 20 baria / satoja litroja vettä tuottavaa pesuria, saadaan huonompi puhdistustulos, kuin käytettäessä matalamman paineen ja suuremman puhdistusmateriaalin yhdistelmää. Tämän vuoksi korkeatasoisen pesutuloksen saavuttamiseksi AM SCW pesurin pumppujärjestelmä tuottaa 1200 litraa minuutissa 3-10 barin paineella. Tämä yhdistelmä tuottaa tutkitusti korkeatasoisen pesutuloksen yhdellä ajokerralla.

Tien pintojen puhdistaminen

Keskusta-alueiden kadut sekä tärkeimmät keskustaan johtavat pääväylät pestään pölyn tehokkaaksi poistamiseksi. Tien pintaan tarttuu kaiken aikaa materiaalia, joka vähentää tien pinnan kitkaa. Katupesurilla voidaan pestä tien pinta tehokkaasti ja palauttaa kitka. Pesuri kestää hyvin eri pesuaineita ja kemikaaleja, kuten myös desinfiointiaineita.

TEKNISET TIEDOT
Vesitankkien tilavuudet 6 - 15 m3
Pumpun tuotto 1200 l/min
Paine 3 - 10 bar
Suuttimet etupuomilla 9 kpl
Lisäsuuttimet ja pesutykki 3 kpl, ohjataan ohjaamosta
Käsinpesu letkun pituus 20 m
Kuntec Oy 31.3.2016 (1).jpeg
Vesisäiliöt

Vesisäiliöitä voidaan käyttää katujen puhdistuksesta aina elintarvikeveden jakeluun ja varastointiin, sekä sammutusveden kuljetukseen. TUTUSTU

Säiliö

Suuri säiliö mahdollistaa tehokkaan työskentelyn, kun pesuliuosta riittää pitkälle tieosuudelle. Säiliö voidaan täyttää yläluukuista, palopostijärjestelmästä, tai ulkoisella pumpulla. Säiliö voidaan täyttää myös järvi- joki- tai merivedellä (lisävaruste).

Valmistusmateriaalinsa ansiosta säiliö sopii katastrofitilanteessa talouseveden kuljetukseen tai esim. maatiloilla veden säilytykseen. Säiliöt ovat modulaarisia, ja niistä löytyy jokaiseen tarpeeseen sopiva koko.

Arctic Machinen pesulaitteistot on suunniteltu tehostamaan tienhoitoauton käyttöä kesällä. Pesurin ja vesisäiliöiden toiminnot ohjataan samalla iROAD ohjaimella kuin tienhoitoauton talviaikaiset toiminnot.