Kuorma-autoille
Traktoreille
90 KM/H
3400-4600 MM

Arctic HPD lumiaurat

Kääntyvä etuaura erinomaisilla heitto-ominaisuuksilla

Arctic HPD muovisiipiset auramallit soveltuvat hyvin vauhtiauraukseen ja erityisesti suolatuille tai loskaisille teille. Siiven materiaalin, polyeteenin, ja rakenteen ansiosta jopa loska liukuu hyvin ulos siiveltä. Auran siipi kääntyy molempiin suuntiin portaattomasti 42°.

Mallistosta löytyy neljän eri työleveyden auraa, taajamien lumenpoistosta pääteiden liukkaudentorjuntaan. Arctic 3400 HPD ja 3700 HPD sopivat kaupunkiin ja taajamiin, 4000 HPD ja 4600 HPD päätiestölle.

Arctic HPD aurat soveltuvat asennettavaksi traktoriin ja tienhoitoautoon.

Arctic HPD lumiaura kaupunkiympäristöön

Polyeteenisiivellä ja joustoterällä varustettu lumiaura mahdollistaa nopean aurausnopeuden työjäljestä tinkimättä. Hyvä ja nopea kääntyvyys on tarpeen auratessa kaupunkialueella. Paksu muovisiipi ja kestävä joustoterä suojaavat auraa iskuja sekä suolan aiheuttamaa ruostetta vastaan. Teräelementit seuraavat tienpintaa tarkasti ja vähentävät suolaamisen tarvetta. Muovisiiven pinta on erittäin liukas, mikä estää lunta tarttumasta siihen.

HPD lumiaura pääteiden hoitamiseen

Arctic 4000 HPD on riittävän leveä, jotta sitä voi käyttää tehokkaasti sivuauran kanssa. Aura on muotoiltu siten, että lumi ei lennä auton keulalle. Teräsosien paksuus on jopa 90mm. Auran runko kestää 10 tonnin kuorman.

Arctic 4600 HPD on mallin levein aura. HPD sarjan suurimpana ja leveimpänä aurana. 4600 HPD on suunniteltu päätiestölle. Aurassa on vahvat sylinterit shokkiventtiileillä ja aura voidaan varustaa kaiderullilla, jotka suojaavat auraa iskuja vastaan.

Maailman hiljaisin, nopein ja nykyaikaisin etuaura


Lisävarusteet lumiauroihin:

  • Kaksoisterävarustus (T2)
  • Jalassarjat
  • Sivuheijastimet punainen/valkoinen
  • LED valosarja
  • Suurteho välähdys-valot
  • Teippaukset
  • Kulutustuotteet
  • Sivutörmäysrullat
  • Reunaviitat
  • Pyörälaitesarja

Kiinnostuitko? Voit pyytää lisätietoa oheisella lomakkeella. Olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä!

Joustoterä

HPD aurassa on liukas muovisiipi ja tienpintaa tarkasti seuraava PU-joustoteräelementti. Arctic HPD:n joustoterä saa auran terän mukailemaan tienpintaa ilman, että aurausteho heikkenee. Joustavuus vähentää huomattavasti aurausmelua. Joustoterän ansiosta auran ääni on hiljainen eikä tien pinnan epätasaisuudesta aiheutuva tärinä johdu autoon saakka. Tutkimuksissa on todettu, että joustoterä lisäksi puolittaa terän kulumisen ja säästää tiemerkintöjä. Tämä näkyy suoraan säästönä sekä kesä- että talvitienhoidon kustannuksissa.

"Erityisesti auran polyuretaaniset joustoelementit miellyttävät. Aurassa on käytössä PU-joustoelementit kulutusterien kiinnitykselle, mikä tekee auraamisesta miellyttävää. Aurassa olevat joustavat terän kiinnitykset seuraavat todella hyvin tien pinnan muotoja, aura ei hypi ja se on lisäksi erittäin hiljainen." Koneyrittäjä Ari Niemi, Maaseudun Tulevaisuus 2019.

Asiakkaiden kuvia

Arctic HPD on menestynyt useissa aurausvertailuissa parhaimmalla aurausjäljellä.