Alueaurat

Alueaura on kehitetty taajamien lumenpoistoon. Taajamateiden aurauksessa käytetään yleensä kääntyviä auramalleja, joissa auran siipi on matala ja lumen heitto vähäinen. Vasemmalle ja oikealle kääntyvinä aurat soveltuvat erinomaisesti kaupunkien vaihteleviin työympäristöihin.

Hyvä alueaura on kääntöaura, jossa lumi ja sohjo liikkuvat tehokkaasti, sekä pienellä että suurella nopeudella, joko oikealle tai vasemmalle puolelle. Kääntyvä etuaura on erinomainen aura teillä, joilla on paljon risteys- ja levähdysalueita. Samoin kääntöaura on toimiva ratkaisu kaupunki- ja taajama-alueilla sekä teollisuusalueilla, joilla vaaditaan usein toistuvia työleveyden muutoksia. Työn tulosta voidaan tehostaa, kun aura varustetaan kaksoisterällä. Kaksoisterällä saadaan puhtaasta tienpinnasta vieläkin puhtaampi.

Ympäristöä suojaavaa lumenpoistoa

AM HMX, HPD ja HMK –alueaurat ovat lumiauroja, joiden ammattikäyttöön suunniteltu runkorakenne kestää kovaakin rasitusta. Siiven erinomainen lumen siirto-ominaisuus hiljaisella vauhdilla sopii kaupunkialueiden katujen auraukseen. Auroissa on ympäristömelua ja tärinää vähentävä polyuretaanijoustoterä.

Polyuretaanijoustolla voidaan parantaa lumiauran työjälkeä ja suojata tiemerkintöjä. Elastinen polyuretaanijousto ei johda ääntä auran siipeen ja se on huoltovapaa, koska siinä ei ole mekaanisesti kuluvia osia. Kaksoisterällä voidaan parantaa huomattavasti lumiauran työjälkeä. Puhtaalle tielle tarvitaan vähemmän liukkauden torjunta-ainetta, mikä vähentää ympäristön kuormitusta. Erittäin hiljainen lumiaura vähentää aurauksen ympäristömelua asutusalueilla ja työ voidaan suorittaa yöllä huomattavasti hiljaisemmin.

Arctic Machinen mallistosta löytyy hyviä vaihtoehtoja taajama-alueiden auraamiseen. Tälle sivulle on koottu kolme hyvää vaihtoehtoa alueauraksi; kahteen suuntaan heittävä AM HMX -sarja, muovisiipinen AM HPD -sarja, ja erityisesti lapin runsaiden kinosten keskelle AM HMK -sarja.


AM HMX lumiaura

AM HMX etuaura on joustoterällinen kahteen suuntaan heittävä perhosaura-mallinen etuaura. Tämä lumiaura on suunniteltu erityisesti katujen ja alueiden auraukseen, mutta erinomaisten heitto-ominaisuuksiensa ansiosta se soveltuu myös vauhtiauraukseen. Siipi kääntyy molemmille puolille portaattomasti 42 astetta ja lumi purkaantuu hyvin kumpaakin suuntaan. Heittosiipi heittää lumen jo alhaisilla ajonopeuksilla, mutta sitä voidaan käyttää myös jopa 60km/h ajonopeuksilla. Aura voidaan kääntää suoraan, jolloin puskulevymäinen työntöominaisus säilyy.

Lumiauran vahvuuksia ovat portaaton aurauskulman säätö 42 astetta oikealle tai vasemmalle, hiljainen ja huoltovapaa AM iFLEX™ joustoteräratkaisu sekä erinomainen työnjälki. AM HMX auran vahva metallisiipi kestää vaativatkin työsuoritukset. Tarvittaessa aura on varusteltavissa monipuolisesti myös jälkikäteen.

AM HMX perhosaura soveltuu traktoriin, tienhoitoautoon ja pyöräkuormaajaan asennettavaksi.

Lähettäkää minulle lisätietoa AM HMX-auroista!

Mikäli haluat tiedustella tarjousta, tai mielessäsi on kysymyksiä HMX -aurasta, täytä rohkeasti alla oleva "pyydä tarjous!" -lomake. Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään.


AM HPD lumiaurat - testivoittaja

AM HPD vinoetuauramallisto on suunniteltu monipuoliseen ja tehokkaaseen auraukseen. Kyseinen aura on usein valittu testivoittajaksi parhaimman työjäljen ansiosta. Mukavuutta auraukseen tuo työleveyden säätö, sillä se mahdollistaa katujen ja yleisten alueiden lumen poiston eri työleveyksillä. Työleveyden säätö vähentää aurauskertoja ja kustannuksia. Auran teräkulman ja siiven muodon ansiosta auraus kevenee, jolloin polttoaineen ja terien kuluminen pienenevät. Siiven muotoilu mahdollistaa lumen siirron myös vasemmalle.

AM HPD -sarja


Aura pystyy seuraamaan tienpinnan poikittais- ja pitkittäiskaltevuuksia, mikä takaa puhtaan ja laadukkaan työjäljen. Siiven muoto ohjaa lumen pois kuljettajan näkökentästä, jolloin auraamisesta tulee turvallisempaa. Kääntyvä ja hyvät heitto-ominaisuudet omaava alueaura on omiaan vaihtelevaan työympäristöön.

AM HPD muovisiipiset auramallit soveltuvat hyvin vauhtiauraukseen ja erityisesti suolatuille tai loskaisille teille. Siiven materiaalin ja rakenteen ansiosta jopa loska liukuu hyvin ulos siiveltä. Kartiomallin siipi parantaa heitto-ominaisuuksia vauhtiaurauksessa. Aurauskulmaa voidaan säätää portaattomasti 42 astetta oikealle tai vasemmalle. Aurassa on useita käyttöturvallisuutta parantavia teknisiä ratkaisuja, jotka lisäävät alueauran käyttöikää.

Lähettäkää minulle lisätietoa AM HPD -auroista!

Mikäli haluat tiedustella tarjousta, tai mielessäsi on kysymyksiä, täytä rohkeasti alla oleva lomake. Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään.


AM HMK runsaslumisille alueille

AM 3700 HMK on yhdistelmä korkealle heittävää vinoetuauraa ja modernia joustoteräelementeillä varusteltua päätieauraa. Joustoterä seuraa tarkasti tienpintaa ja tekee äärimmäisen puhtaan työjäljen. Siiven muotoilu heittää lumen korkealle ja kauas korkeiden lumivallien yli. Aura on suunniteltu arktisille alueille, missä on paljon lunta.

Auran siipi on suunniteltu siten, että materiaalin paksuus on suurempi siellä mihin kohdistuu suurimmat voimat.

  • Pitkä elinkaari - kymmeniä vuosia
  • Korkealle heittävä siiven muotoilu - heittää 1,5m lumivallin yli
  • Auran paino on riittävä työskentelemään yli 70 km/h nopeudella

Lähettäkää minulle lisätietoa AM HMK -auroista!

Mikäli haluat tiedustella tarjousta, tai mielessäsi on kysymyksiä, täytä rohkeasti alla oleva lomake. Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään.


Myynti kotimaa Puhelinnumero Email
Myyntipalvelu 020 779 1550 am@am.fi
DSC04253.JPG
Talven 2020-2021 laitetilaukset

Tutustu koko tuotetarjontaan täällä! LUE LISÄÄ

Poimintoja suosituista tuotteista

AM_D_3300_KT2 (2).jpg
Suoraan tehtaalta

Viikon lista nopean toimituksen tuotteista. TUTUSTU

mercedes-arctic-machine-tour-russia-spreader-0.3.jpg
Sirottimet

Lue lisää

Arctic Machine side plough.jpg
Sivuaurat kuorma-autoon ja traktoriin

Lue lisää

arctic-machine-kaantyva-alustera-am-513-kuorma-autoon.jpg
Alusterät kuorma-autoon ja traktoriin

LUE LISÄÄ

AM_300_OS pieni.jpg
Harjalaitteet

Tarkkaan lumenpoistoon LUE LISÄÄ

arctic-machine-kaideharja-kaideharjaus.jpg
Pesulaitteet

Alueiden, rakenteiden, liikennemerkkien ja reunapaalujen puhdistuksiin. LUE LISÄÄ