Nimi Nopeus Työleveys Kuva

Arctic Machinen lumiaurojen etuauramallisto

Etuaurojen tuoteperheeseen kuuluu seitsemän eri auramallia. Mallisto on suunniteltu siten, että jokaiseen tarpeeseen löytyy vaihtoehto, oli urakkana sitten ketterää liikkumista ja suurta työskentelynopeutta vaativa taajama-alue katuine ja moottoriteineen, tai pieni metsätie lapin parimetristen lumivallien keskellä. Lentokenttien kiitoteiltä voi bongata maailman suurimpia AM APV lentokenttäauroja liukkaudentorjuntatyössä AM Combi Air -lentokenttäsirottimien kanssa. Useimmiten AM lumiaurat sovitetaan kuorma-auton keulaan, mutta myös traktori- ja pyöräkuormaajaurakoitsijoille ovat useimmat lumiauramallit saatavilla kiinnityksineen.

Poistettavan lumen tai sohjon tyypin mukaan lumiaura voidaan varustaa kaksoisterällä ja Arctic Machinen kovametallitasa- ja hammasterillä sekä kovametallitapeilla. Näitä pääset tilaamaan verkkokaupastamme: shop.am.fi.

Joustoterä puolittaa terän kulumisen ja säästää tiemerkintöjä

Erityistä Arctic Machinen lumiauroissa on reilut kymmenisen vuotta sitten kehitetty joustava terä, jonka ansiosta auran terä ei kolise tien pintaa vasten holtittomasti. Joustoterä saa auran terän mukailemaan tienpintaa ilman, että aurausteho heikkenee. Joustavuus vähentää huomattavasti aurausmelua. Tutkimuksissa on todettu, että joustoterä lisäksi puolittaa terän kulumisen ja säästää tiemerkintöjä. Tämä näkyy suoraan säästönä sekä kesä- että talvitienhoidon kustannuksissa.

Vinoetuaurat (Diagonal front-mounted plough)

  • AM FMD vinoetuauroissa on erittäin vahva ja kestävä työntörunko, joka kiinnittyy metallisiipeen. Aura pystyy seuraamaan tienpinnan poikittais- ja pitkittäiskallisteluja ja tekee puhtaan aurausjäljen.

Kääntöaurat (Swivelling front-mounted plough)

AM HMX / HPD / HMD / HMK-kääntöaura koostuu työntörungosta ja auran siivestä. Työntörungon työntövarret voivat olla lyhyet tai pitkät. Maksimiaurauskulma on 42 astetta. Kääntöaura voidaan varustaa erilaisilla terillä ja lautasjalaksilla tai pyörillä. Lumiauran siipi on käännettävissä, ja se mahdollistaa lumen heittosuunnan muuttamisen ajon aikana. Sylinterimalliset metallisiivet on mahdollista varustaa lumistopparilla.

  • AM HMX etuaurat on suunniteltu erityisesti katujen ja alueiden auraukseen, mutta erinomaisten heitto-ominaisuuksiensa ansiosta ne soveltuvat myös vauhtiauraukseen. AM HMX auran vahva metallisiipi kestää vaativatkin työsuoritukset.
  • AM HPD muovisiipiset kääntöauramallit soveltuvat hyvin vauhtiauraukseen ja erityisesti suolatuille tai loskaisille teille.
  • AM HMD on yhdistelmä korkealle heittävää vinoetuauraa ja modernia joustoteräelementeillä varusteltua päätieauraa.
  • AM HMK:ssa on korkealle heittävä siiven muotoilu - heittää 1,5m lumivallin yli.
  • AM LPC kääntöauran terärakenteen lyhyet elementit takaavat lumiauran erinomaisen kyvyn myötäillä tienpinnan pitkittäis- ja poikittaiskallisteluja. Aggressiivinen teräkulma takaa siivelle hyvät heitto-ominaisuudet hankalallakin kelillä.
  • AM APV lentokenttäaura on suunniteltu käytettäväksi lentokentillä vinona etuaurana joko oikealle tai vasemmalle purkavana.

Sivuauravalikoimaamme pääset tutustumaan täällä: Sivuaurat

Sirotinautomaattivalikoima löytyy täältä: Sirotinautomaatit