Nimi Nopeus Työleveys Kuva

Kauden 2021-2022 lumiaurakalusto

Ota yhteyttä, niin voimme toimittaa kaluston hyvissä ajoin tulevalle kaudelle! Meiltä saat myös Aebi Schmidt Groupin tuotteet. Kysy lisää alla olevalla lomakkeella.

Arctic lumiaurojen etuauramallisto

Etuaurojen tuoteperheeseen kuuluu seitsemän eri auramallia. Mallisto on suunniteltu siten, että jokaiseen tarpeeseen löytyy vaihtoehto, oli urakkana sitten ketterää liikkumista ja suurta työskentelynopeutta vaativa taajama-alue katuine ja moottoriteineen, tai pieni metsätie lapin parimetristen lumivallien keskellä. Lentokenttien kiitoteiltä voi bongata maailman suurimpia AM APV lentokenttäauroja liukkaudentorjuntatyössä AM Combi Air -lentokenttäsirottimien kanssa. Useimmiten AM lumiaurat sovitetaan kuorma-auton keulaan, mutta myös traktori- ja pyöräkuormaajaurakoitsijoille ovat useimmat lumiauramallit saatavilla kiinnityksineen.

Poistettavan lumen tai sohjon tyypin mukaan lumiaura voidaan varustaa kaksoisterällä ja Arctic kovametallitasa- ja hammasterillä sekä kovametallitapeilla.

Joustoterä puolittaa terän kulumisen ja säästää tiemerkintöjä

Erityistä Arctic lumiauroissa on reilut kymmenisen vuotta sitten kehitetty joustava terä, jonka ansiosta auran terä ei kolise tien pintaa vasten holtittomasti. Joustoterä saa auran terän mukailemaan tienpintaa ilman, että aurausteho heikkenee. Joustavuus vähentää huomattavasti aurausmelua. Tutkimuksissa on todettu, että joustoterä lisäksi puolittaa terän kulumisen ja säästää tiemerkintöjä. Tämä näkyy suoraan säästönä sekä kesä- että talvitienhoidon kustannuksissa.

Lisävarusteet lumiauroihin:

 • Kaksoisterävarustus (T2)
 • Jalassarjat
 • Sivuheijastimet punainen/valkoinen
 • LED valosarja
 • Suurteho välähdys-valot
 • Teippaukset
 • Kulutustuotteet
 • Sivutörmäysrullat
 • Reunaviitat
 • Pyörälaitesarja

Kysymyksiä?

Mikäli sinulla on kysymyksiä lumiauroistamme, autamme mielellämme! Täytä alla oleva lomake, niin olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

Kääntöaurat (Swivelling front-mounted plough)

Kääntöaurat on kääntyviä lumiauroja, joiden ammattikäyttöön suunniteltu runkorakenne kestää kovaakin rasitusta. Polyuretaanijoustolla voidaan parantaa lumiauran työjälkeä ja suojata tiemerkintöjä. Elastinen polyuretaanijousto ei johda ääntä auran siipeen ja se on huoltovapaa, koska siinä ei ole mekaanisesti kuluvia osia. Kaksoisterällä voidaan parantaa huomattavasti lumiauran työjälkeä. Puhtaalle tielle tarvitaan vähemmän liukkauden torjunta- ainetta, mikä vähentää ympäristön kuormitusta. Erittäin hiljainen lumiaura vähentää aurauksen ympäristömelua asutusalueilla ja työ voidaan suorittaa yöllä huomattavasti hiljaisemmin.

AM HMX / HPD / HMD / HMK-kääntöaura koostuu työntörungosta ja auran siivestä. Työntörungon työntövarret voivat olla lyhyet tai pitkät. Maksimiaurauskulma on 42 astetta. Kääntöaura voidaan varustaa erilaisilla terillä ja lautasjalaksilla tai pyörillä. Lumiauran siipi on käännettävissä, ja se mahdollistaa lumen heittosuunnan muuttamisen ajon aikana. Sylinterimalliset metallisiivet on mahdollista varustaa lumistopparilla.

 • AM HMX etuaurat on suunniteltu erityisesti katujen ja alueiden auraukseen, mutta erinomaisten heitto-ominaisuuksiensa ansiosta ne soveltuvat myös vauhtiauraukseen. AM HMX auran vahva metallisiipi kestää vaativatkin työsuoritukset.
 • AM HPD muovisiipiset kääntöauramallit soveltuvat hyvin vauhtiauraukseen ja erityisesti suolatuille tai loskaisille teille.
 • AM HMD on yhdistelmä korkealle heittävää vinoetuauraa ja modernia joustoteräelementeillä varusteltua päätieauraa.
 • AM HMK:ssa on korkealle heittävä siiven muotoilu - heittää 1,5m lumivallin yli.
 • AM LPC kääntöauran terärakenteen lyhyet elementit takaavat lumiauran erinomaisen kyvyn myötäillä tienpinnan pitkittäis- ja poikittaiskallisteluja. Aggressiivinen teräkulma takaa siivelle hyvät heitto-ominaisuudet hankalallakin kelillä.
 • AM APV lentokenttäaura on suunniteltu käytettäväksi lentokentillä vinona etuaurana joko oikealle tai vasemmalle purkavana.

Kääntöaura

Kääntöaura on muotoiltu siten, että lumi saadaan heitettyä tehokkaasti kummalle puolelle tahansa.

Vinoetuaurat (Diagonal front-mounted plough)

Arctic AM FMD vinoetuauramallisto on suunniteltu monipuoliseen ja tehokkaaseen lumenauraukseen. Malliston aurauskulman säätö mahdollistaa katujen ja yleisten alueiden lumen poiston eri työleveyksillä. Mukavuutta auraukseen tuo työleveyden säätö, joka vähentää aurauskertoja ja kustannuksia. Lumiauran teräkulman ja siiven muodon ansiosta auraus kevenee, jolloin polttoaineen ja terien kuluminen pienenevät. Vinoetuaura soveltuu erinomaisesti vauhtiauraukseen tien oikealle puolelle. Kaksoisterällä voidaan parantaa huomattavasti lumiauran työjälkeä. Puhtaalle tielle tarvitaan vähemmän liukkaudentorjunta-ainetta, mikä vähentää ympäristön kuormitusta. Siiven muoto ohjaa lumen pois kuljettajan näkökentästä, jolloin auraamisesta tulee turvallisempaa. Kääntyvä ja hyvät heitto-ominaisuudet omaava aura on omiaan vaihtelevaan työympäristöön. Aurassa on useita käyttöturvallisuutta parantavia teknisiä ratkaisuja, jotka lisäävät auran käyttöikää.

 • AM FMD lumiaurassa yhdistyy vanhan H-kääntöauran ja K-vinoetuauran vahvuudet ja parhaimmat ominaisuudet. Aura on vasemmalle ja oikealle kääntyvä. Tämä ominaisuus helpottaa erityisesti risteysalueiden ja liittymien puhdistusta. AM FMD lumiaura pystyy seuraamaan tienpinnan poikittais- ja pitkittäiskallisteluja ja tekee puhtaan aurausjäljen.

Vinoetuaura

Lumiauran muotoilu on sellainen, että se pakkaa lumen tehokkaasti ja heittää sen tarvittaessa pitkälle hitaassakin vauhdissa.

traktori-lumiaura-arctic-machine-2020.jpg
Alueaurat

Katujen ja alueiden auraukseen. LUE LISÄÄ

John Deere.jpg
Tienhoitolaitteet

Tiekunnille ja yksityisteille LUE LISÄÄ


Valtra T-series - AM 4000 HPD - AM SHJ 207 TR - AM 250 OSB (2).jpg
Lumiaurat runsaslumisille alueille

Traktoriin LUE LISÄÄ